Ψυχολογική Υποστήριξη

ad

Αναγνωρίζοντας το βάρος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην καθημερινότητά τους σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την ποιότητα της ζωής τους, οργανική ευεξία, ψυχολογική ευεξία και κοινωνική ευεξία, το Σωματείο «Καλυψώ» θεωρεί απαραίτητο να στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κάθε ασθενή με γνώμονα την κάλυψη υπηρεσιών που στοχεύουν στην ολιστική φροντίδα. Ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται ο παραπάνω σκοπός μέχρι σήμερα είναι με την ενεργή παρουσία ψυχολόγων, η οποία δημιουργεί τη δυνατότητα να παρέχεται στους ασθενείς με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογική υποστήριξη, με τις εξής υπηρεσίες :

Α. Ατομική Ψυχολογική Υποστήριξη

Η ατομική υποστήριξη αφορά τη πρόσωπο-με-πρόσωπο, δυαδική διαδικασία μεταξύ ψυχολόγου και ασθενή, η οποία διεξάγεται σε συστηματική και εχέμυθη βάση.

Β. Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης

Η τηλεφωνική υποστήριξη αποτελεί συμπληρωματικό, αλλά ουσιαστικό και απαραίτητο κομμάτι του τομέα της ψυχικής υγείας. Το Σωματείο Καλυψώ δίνοντας έμφαση στην Πανελλαδική του δράση λειτουργεί την Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 210-7212002.

Γ. Ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης

Οι ομάδες ψυχοεκπαίδευσης αφορούν την ατομική ανάπτυξη μέσα από το σύνολο. Διεξάγονται σε μικρές κλειστές ομάδες ατόμων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δ. Ομάδα Δημιουργίας

Το «Καλυψώ» συντονίζει μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων με θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της ψωρίασης και των συνοδών προβλημάτων μέσα από την Τέχνη .

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 210-7212002 ή 6946-772690