Συναντήσεις Ασθενών

ad

Η Ομάδα Συνάντησης Ασθενών είναι μια δράση που ανταποκρίνεται με άμεσο τρόπο σε έναν από τους θεμελιώδεις σκοπούς που αποτελεί και λόγω ύπαρξης του Σωματείου «Καλυψώ»: να προάγει τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που τους ενώνει η κοινή νόσος. Οι Συναντήσεις Ασθενών μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή πηγή υποστήριξης στην προσπάθεια προσαρμογής των ασθενών στις αλλαγές που επιφέρει η ψωρίαση στη ζωή τους.

Η συζήτηση είναι ελεύθερη θεματολογίας, ωστόσο μερικά από τα θέματα που μπορεί να συζητηθούν αφορούν τη ψωρίαση, την αντιμετώπισή της, τις δυσκολίες σχετικά με την πρόσβαση στη θεραπεία, ευρύτερα τις κοινωνικές παροχές, τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του Σωματείου «Καλυψώ» και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε όλα τα παραπάνω.

Το Σωματείο «Καλυψώ» επισημαίνει πάντοτε και σε όλους ότι για την ιατρική αντιμετώπιση της ψωρίασης είναι απαραίτητη η διάγνωση και η παρακολούθηση του θεράποντος ιατρού, δερματολόγου ή/και ρευματολόγου, καθώς και το γεγονός ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και διαφέρει η επίδραση της εκάστοτε θεραπείας στον καθένα, προς αποφυγήν προώθησης και αντιδεοντολογικών συμπεριφορών, που απαγορεύονται ρητά από το Καταστατικό. Να σημειωθεί ωστόσο ότι, όπως σε κάθε νόσο, οι άνθρωποι χρειάζεται να συζητούν σχετικά με τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν, επιβεβαιώνοντας μέσα από τη συζήτηση κοινά σημεία, ενδείξεις διαφορετικότητας και αναπτύσσοντας το αίσθημα συλλογικότητας.

Οι συναντήσεις ασθενών πραγματοποιούνται μετά από τηλεφωνική και ηλεκτρονική ενημέρωση των ασθενών από τη γραμματεία του Καλυψώ. Συναντήσεις ασθενών πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε στις συναντήσεις ασθενών, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Καλυψώ στο τηλ. 2107212002 ή επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στο info@kalipso.gr

Όπως όλες οι δράσεις και όλες οι υπηρεσίες του Σωματείου μας, οι συναντήσεις ασθενών είναι Δωρεάν.