Κοπή πίτας 2018

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Καλυψώ θα γίνει τη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του, Χίου 29, 2ος όροφος, στάση μετρό Μεταξουργείο. Ώρα προσέλευσης, για μέλη και φίλους του Καλυψώ, 6.30 μ.μ. Ένας μικρός μπουφές και καλό κρασί, προσφορά των μελών μας, θα συνοδέψουν ιδανικά την ανταλλαγή των ευχών και το νέο ξεκίνημα του Καλυψώ για τη χρονιά που ήδη άρχισε. Σας περιμένουμε! (Η συμμετοχή είναι δωρεάν).

 

 

 

Tags: 

Μείωση συμμετοχής στο 10%

Μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες του Σωματείου Καλυψώ με επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, ανταλλαγή αλληλογραφίας και συνεχείς τηλεφωνικές επαφές φαίνεται πως είμαστε πολύ κοντά σε μία σημαντική στιγμή. Στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών στο 10%, από 25% που είναι σήμερα, στα τοπικά και συστηματικά σκευάσματα για τη ψωρίαση. Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα μας που με θέρμη υποστηρίξαμε στους αρμόδιους φορείς και με χαρά πληροφορούμαστε πως επιτέλους επίκειται η επίσημη ανακοίνωση. Εν αναμονή λοιπόν.

Tags: 

Δωρεάν εξέταση και ενημερωτική δράση στο νοσοκομείο Αττικόν

Λαμβάνουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τους επαγγελματίες
υγείας, που διοργανώνει η Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων με το ιατρείο
ψωρίασης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», στο
πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017.
Ο στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού, των ασθενών και των συλλόγων τους, καθώς και των
επαγγελματιών υγείας για την αναγκαιότητα της συστηματικής και σφαιρικής προσέγγισης των ατόμων με
ψωρίαση και η ανάδειξη της χρησιμότητας της συνεργασίας των ιατρικών ειδικοτήτων.
Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
με τη συμμετοχή Ρευματολόγων, Διαβητολόγων, Καρδιολόγων, Πνευμονολόγων που συνεργάζονται στο ιατρείο
ψωρίασης του Νοσοκομείου μας. Την ημέρα της εκδήλωσης ασθενείς με ψωρίαση θα μπορούν να λαμβάνουν
δωρεάν ιατρική εξέταση και συμβουλευτική από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.
Με τη συμμετοχή σας, ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, να ξεδιαλύνουμε τους
μύθους και να συμβάλλουμε όλοι σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε, όπως υποστηρίξετε την εκδήλωση μας με ενημέρωση και
συμμετοχή των μελών του συλλόγου σας.
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση και να τιμήσετε την εκδήλωσή μας με τη
συμμετοχή σας στο επιστημονικό πρόγραμμα, στις 12:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας.
Με εκτίμηση,
Ευαγγελία Παπαδαυίδ
Αναπλ. Καθηγήτρια
Διευθύντρια Β’ Κλινικής Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων
 

Tags: 

Ομάδες Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης

Ομάδες Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης

Τι είναι η Δραματοθεραπεία

Η Δραματοθεραπεία είναι μια ολοκληρωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, η οποία αφορά στο «όλον» της ανθρώπινης ύπαρξης: Η μέθοδος έχει πολυεπίπεδα ευεργετικά οφέλη σε Σώμα – Ψυχή – Πνεύμα. 

Στο Σωματείο Καλυψώ διοργανώνουμε ομάδα Δραματοθεραπείας-Ψυχοσωματικής έκφρασης με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη των μελών του σωματείου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματα και τις ιδέες τους, να αποκτήσουν μία καλύτερη σχέση με το σώμα τους και την σωματική έκφραση, στο πλαίσιο μίας ομάδας που την χαρακτηρίζει ο αμοιβαίος σεβασμός, εμπιστοσύνη και αλληλοϋποστήριξη.

Θα χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις:

·                εμπιστοσύνης

·                συγκέντρωσης

·                χαλάρωσης

·                αυτοσχεδιασμού

·                θεατρικού παιχνιδιού

·                παιχνίδι ρόλων

·                και συνδυασμό από άλλες τέχνες με στόχο την προσωπική έκφραση

Οφέλη Δραματοθεραπείας:

Τα μέλη μας θα βελτιώσουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα (λεκτική και μη λεκτική έκφραση), θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους, θα ενισχυθεί η κοινωνικότητά τους, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία, την πρωτοβουλία, την συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους, θα θέσουν νέους προσωπικούς στόχους και θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία και νέες δεξιότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή και στις σχέσεις τους.

 

Tags: 

Συνάντηση μελών Καλυψώ

Τη Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ. θα γίνει συνάντηση μελών του Σωματείου Καλυψώ. Θα παρουσιαστεί το πλάνο λειτουργίας και το περιεχόμενο της νέας ομάδας που θα υλοποιηθεί φέτος με τίτλο "Ψυχική και Σωματική Έκφραση". Θα ανακοινωθούν επίσης λεπτομέρειες για το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών της 21ης Νοεμβρίου 2017. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του Καλυψώ Χίου 29, στάση μετρό Μεταξουργείο.

Bήματα Ασθενών - 5η Ημερίδα

Το Σωματείο Καλυψώ συμμετέχει στη 5η ημερίδα - Βήματα Ασθενών που υλοποιεί το Ιατρονέτ  με θέμα «Αποτελεσματική διοίκηση ενός Συλλόγου Ασθενών».Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ, στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017.

 

Tags: 

Συνάντηση μελών & φίλων Καλυψώ

Συνάντηση μελών και φίλων Σωματείου Καλυψώ Σεπτεμβρίου 2017

Τη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6.30 το απόγευμα, θα υποδεχθούμε τη νέα σεζόν στο Σωματείο Καλυψώ. Τόπος συνάντησης τα γραφεία μας, Χίου 29, στάση μετρό Μεταξουργείο, στην Αθήνα. Θα συζητηθούν διάφορα θέματα οργάνωσης και θα γίνει ο προγραμματισμός για το επόμενο τρίμηνο και για τη Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, την 29η Οκτωβρίου. Θα επανδρωθούν επίσης οι ομάδες προσωπικής ανάπτυξης προκειμένου να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους. Καλούνται τα μέλη του Καλυψώ να προσέλθουν στη πρώτη αυτή συνάντηση και να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων. 

Tags: 

Ψωρίαση & Διατροφή. Πρόληψη και Θεραπεία.

Με εξαιρετικό τρόπο που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της ομάδας του Καλυψώ που συμμετείχε στην ενημέρωση-συζήτηση, ο κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Αντώνης Τίτης παρουσίασε το σημαντικό θέμα "Ψωρίαση & Διατροφή - Πρόληψη & Θεραπεία". Η παρουσίαση έγινε στα γραφεία του Καλυψώ όπου μέσα από αυτήν, τις ερωτήσεις και τη συζήτηση που επακολούθησε λύθηκαν απορίες, δόθηκαν συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές για μια ισορροπημένη διατροφή καθώς και για διατροφικές παραμέτρους που μπορούν να επηρεάσουν τη ψωρίαση. Πολλές ευχαριστίες για την αφιλοκερδή προσφορά του κ. Τίτη στην ομάδα του Καλυψώ. 

Tags: 

Ψωρίαση & Διατροφή - Πρόληψη & Θεραπεία

Ενημέρωση και συζήτηση με θέμα "Ψωρίαση & Διατροφή - Πρόληψη & Θεραπεία" με τον κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Αντώνη Τίτη. Παρασκευή 12 Μαίου 2017, ώρα 18.45, στα γραφεία του Καλυψώ, Χίου 29, στάση μετρό Μεταξουργείο, Αθήνα.

Tags: 

Ημερίδα για διαβήτη-οστεοπόρωση, Νοσ. Ερρίκος Ντυνάν

Η "Ενωσή Καρδιοπαθών Αξιωματικών ΠΝ & ΛΣ", εγκαινιάζοντας την συνεργασία της με το Νοσηλευτήριο "Ερρίκος Ντυνάν" ( http://www.dunant.gr/ ), ανακοινώνει :

α) Ημερίδα για τον Διαβήτη & την Οστεοπώρησητην Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 10.30 έως 12.30,

στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", Λεωφ. Μεσογείων 107, Αμπελόκηποι, Αθήνα (στάση metro Κατεχάκη, έναντι Σχολής Χωροφυλακής).

Εισηγητές ειδικοί ιατροί του κέντρου Μεταβολισμού & Διαβήτη του Ερρίκος Ντυνάν και επακόλουθη συζήτηση σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

H συμμετοχή-παρακολούθηση της ημερίδας είναι ΔΩΡΕΑΝ.

β) Προσφορά πακέτων εξειδικευμένων εξετάσεων για τον Διαβήτη & την Οστεοπόρωση, για τα μέλη και τις οικογένειές τους, ενεργή για έναν ολόκληρο μήνα,

απο την 1η έως την 28η Φεβρουαρίου 2017, στο κέντρο Μεταβολισμού & Διαβήτη του Ερρίκος Ντυνάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλ. 210.6972315, υπεύθυνη κα Γιώτα Νικομάνη (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες) ή να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cs@dunant.gr

Επισυνάπτονται η πρόσκληση-θεματολογία της ημερίδας και η προσφορά (διάρκειας ενός μηνός) για τις εξετάσεις Διαβήτη-Οστεοπόρωσης.

Ενωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών

Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.)

Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.) & Φίλων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

"Σακχαρώδης Διαβήτης & Οστεοπόρωση"

Νοσοκ. ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, Λεωφ. Μεσογείων 107, Αμπελόκηποι

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 , ώρες 10.30 - 12.30

Διοργάνωση ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Οστεοπόρωση στις 19 Φεβρουαρίου 2017 , ώρα 10.30 έως 12.30 από Ειδικούς Ιατρούς του Κέντρου Μεταβολισμού και Διαβήτη, στο Aμφιθέατρο του Νοσηλευτηρίου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center, οδός Μεσογείων 107, Αμπελόκηποι-Αθήνα (metro Kατεχάκη, έναντι Σχολής Χωροφυλακής).

Η παρακολούθηση-συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά είναι απαραίτητη η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-3368569, κιν = 6977-809308 της Ενώσεως Καρδιοπαθών Αξιωματικών ΠΝ & ΛΣ.

Oι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις σε σχετικά θέματα υγείας που τους αφορούν και να συζητήσουν σχετικά με τους ειδικούς γιατρούς του Κέντρου.

Στους συμμετέχοντες και στα μέλη των οικογενειών τους δίνεται παράλληλα η δυνατότητα πραγματοποίησης εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων και κλινικής εξέτασης-αξιολόγησης, για το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Οστεοπόρωση, σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές από το Κέντρο Μεταβολισμού & Διαβήτη του Νοσηλευτηρίου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center.

Οι συνέπειες στην υγεία από την επιλογή του «δυτικού» τρόπου ζωής κάνει εντονότερη την ανάγκη να θυμηθούμε την ρύση του Ιπποκράτη ότι "η πρόληψη είναι σημαντικότερη από τη θεραπεία" . Όμως, η έννοια της πρόληψης αποκτά ουσιαστική αξία όταν ο καθένας μας την υιοθετήσει ως τρόπο ζωής. Βασικό εργαλείο της πρόληψης είναι η αντικειμενική ενημέρωση που μας δίνει τη δυνατότητα να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για να προλάβουμε την εκδήλωση μιας νόσου ή να αναστείλουμε την επιδείνωση της, εάν έχει ήδη εκδηλωθεί.

Σακχαρώδης Διαβήτης: Μήπως μας αφορά;

Παναγιώτης Τσαπόγας

Παθολόγος - Διαβητολόγος

Αναπλ. Διευθυντής Κέντρου Μεταβολισμού & Διαβήτη

Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Ο σακχαρώδης διαβήτης συγκαταλέγεται στα σημαντικά χρόνια μεταβολικά νοσήματα και έχει χαρακτηριστεί ως «αόρατη» επιδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας αποτελεί αναγκαίο χαρακτηριστικό για την ύπουλη αυτή αρρώστια που συμβάλλει σημαντικά στο φορτίο νοσηρότητας και θνησιμότητας κάθε χώρας. Ευθύνεται για 16 δυνητικά χαμένα έτη ζωής.

Αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και η φύση και οι επιπλοκές του συνεπάγονται ένα υπέρογκο κόστος για την αντιμετώπιση της. Σε σύγκριση με άτομα χωρίς διαβήτη, η πιθανότητα εκδήλωσης νόσων της καρδιάς και των αγγείων είναι 2 έως 4 φορές μεγαλύτερη στα διαβητικά άτομα και παραμένει αυξημένη ακόμα και σε άτομα με σάκχαρο νηστείας 100-125 mg/dl που από πολλούς δεν θεωρείται λόγος ανησυχίας.

Η ενημέρωση για τις αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση του διαβήτη, τους τρόπους πρόληψης του, τις θεραπευτικές δυνατότητες και τα μέτρα πρόληψης των επιπλοκών του, όταν εκδηλωθεί, ενδιαφέρει όλους μας αλλά ιδιαίτερα τα άτομα με άλλα χρόνια νοσήματα κυρίως από την καρδιά και τα αγγεία. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν την ανάγκη λήψεις μέτρων για την αυξημένη χοληστερόλη και τη υπέρταση αλλά υποτιμούν ή αγνοούν την βλαπτική επίπτωση του σακχαρώδη διαβήτη στο καρδιοαγγειακό σύστημα.

Οστεοπόρωση: Μια σιωπηλή απειλή

Γεώργιος Ν. Κουκούλης

Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας

Διευθυντής Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Κέντρου Μεταβολισμού και Διαβήτη

Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Όλοι γνωρίζουμε τη φθορά του χρόνου στο σώμα μας και προφανώς αυτό συμβαίνει και στο σκελετό μας. Την ονομάζουμε οστεοπόρωση που με απλά λόγια σημαίνει ελάττωση της μάζας και της αρχιτεκτονικής των οστών, στοιχεία που τα κάνουν εύθραυστα στην άσκηση σχετικά μικρής βίας.

Η ευθραυστότητα των οστών, κυρίως της σπονδυλικής στήλης και του ισχίου, είναι αυτό που κυρίως θέλουμε να αποφύγουμε γιατί το κάταγμα είναι η συνέπεια που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής αλλά και την ίδια τη ζωή αρκετές φορές. Στα τέσσερα άτομα με κάταγμα του ισχίου (γοφού) ένας μόνο θα γυρίσει στον προ του κατάγματος τρόπο ζωής, δύο θα χρειαστούν συνεχή βοήθεια και φροντίδα και ο τέταρτος θα αφήσει αυτόν τον κόσμο.

Πώς όμως μπορούμε να αποφύγουμε τις παραπάνω δυσάρεστες συνέπειες; Η απάντηση είναι με την λήψη προληπτικών μέτρων. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την επίπτωση της γήρανσης, μια σειρά αιτίες στη διάρκεια της ζωής μας μπορεί να επιτείνουν τον βαθμό της οστεοπόρωσης. Η λήψη μέτρων αποφυγής αυτών των επιπτώσεων αποτελεί το κύριο όπλο μας. Για να είμαστε όμως σε θέση να τα εφαρμόσουμε οφείλουμε να τα γνωρίζουμε και αυτό αποτελεί κύριο στόχο της άμεσης επικοινωνίας μας.

Στους συμμετέχοντες και στα μέλη των οικογενειών τους

δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης (κατόπιν ραντεβού)

εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων και κλινικής εξέτασης-αξιολόγησης,

για το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Οστεοπόρωση,

από το Κέντρο Μεταβολισμού & Διαβήτη

του Νοσηλευτηρίου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center.

Πακέτο Διαβητολογικού Ελέγχου:

Εξετάσεις:

-Κλινική εξέταση από ειδικό ιατρό του Κέντρου Μεταβολισμού και Διαβήτη

-Μέτρηση γλυκόζης

-Προσδιορισμός γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης

-Μέτρηση ολικής χοληστερόλης-HDL-LDL-Τριγλυκεριδίων

-Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση, έλεγχος μυϊκής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος)

Προνομιακή τιμή 35€

Επιπλέον, επί ευρημάτων διαβητοπάθειας και για το ίδιο χρονικό διάστημα, προσφέρεται στην ειδική τιμή των 40€ πελματογράφημα από τον πλέον σύγχρονο πελματογράφο.

Πακέτο ‘Ελέγχου Οστεοπόρωσης

Εξετάσεις:

-Κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό

-Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA)

-Γενική αίματος

-Ολικό Ασβέστιο

-Φώσφορος

-Βιταμίνη 25D3

-Αλκαλική Φωσφατάση

Προνομιακή τιμή: 45€

 

Έναρξη Ομάδων Προσωπικής Ανάπτυξης Καλυψώ

Ξεκινούν εκ νέου σε 15νθήμερη βάση οι Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης του Καλυψώ. Οι Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης δημιουργήθηκαν για την ψυχολογική  υποστήριξη των ανθρώπων που υποφέρουν από τη ψωρίαση και τη ψωριασική αρθρίτιδα, και τη βελτίωση του συναισθηματικού τους κόσμου καθώς και του τρόπου αντιμετώπισης της νόσου και των συνεπειών της. Με την υποστήριξη συμβούλου ψυχικής υγείας, η νόσος απομυθοποιείται, τα μέλη αναπτύσσουν τον εαυτό τους ανοίγοντας όλο και περισσότερο τα θέματά τους, μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τη ψωρίαση και τις συνέπειές της, αποκτούν την αυτοπεποίθηση που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής και βρίσκουν λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν. Η συμμετοχή των μελών του Καλυψώ στις ομάδες είναι δωρεάν. Δηλώστε άμεσα τη συμμετοχή σας στο 6932-842487 ή στο 210-7212002.

Tags: 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Καλυψώ

Σε μία όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα έκοψε το Καλυψώ τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του τη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Σωματείου, Χίου 29. Ήταν η πρώτη συνάντηση μελών και φίλων του Καλυψώ για το 2017 όπου συζητήθηκαν οι επόμενες νεέργειες και δράσεις του Σωματείου και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για Υγεία και Ευτυχία. Η τυχερή της βραδυάς, στην οποία 'έπεσε' το φλουρί της πίτας, κέρδισε ένα χειροποίητο γούρι δημιουργία της καλλιτεχνικής Ομάδας του Καλυψώ. 

Tags: 

Ο ρατσισμός στην εικόνα του σώματος

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/15dek2016-i-zoi-mou-i-igia-mou/

δείτε ολόκληρη την εκπομπή όπου η Μαίρη Μικεδάκη, Γενική Γραμματέας του Σωματείου Καλυψώ, μιλά για το ρατσισμό στην εικόνα του σώματος καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στην εκπομπή 'η Ζωή μου, η Υγεία μου'.

Tags: