Συμμετοχή Καλυψώ στην Ακαδημία Εκπαίδευσης Συλλόγων Ασθενών

Το Σωματείο Καλυψώ με την Μαρία Παπαλέξη, Αντιπρόεδρο και Μαίρη Μικεδάκη, Γ.Γ. Καλυψώ, συμμετείχε και στο νέο κύκλο της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Συλλόγων Ασθενών, μιας εξαιρετικής προσπάθειας που υλοποιείται βασισμένη στο ότι "η Γνώση είναι Δύναμη"!!Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σκοπό να αγκαλιάσει τις ανάγκες των Συλλόγων Ασθενών για περαιτέρω εκπαίδευση σε θέματα που έχουν πραγματική ανάγκη. Να τους παρέχει την παραπάνω γνώση και τα εφόδια που χρειάζονται για να ενημερώνουν την κοινωνία και να επηρεάζουν την Πολιτεία, ώστε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες και τεχνολογίες.

Tags: 

Έναρξη Ομάδας για τη χρονιά 2018 - 2019

Έναρξη ομάδας για τη χρονιά 2018 - 2019

Η Ομάδα Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, αρχικά με παιχνίδια και ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης.

Ξεκινάμε και φέτος την ομάδα και σας καλούμε να γίνετε μέλη της. Επιπλέον, θα ξεκινήσει, αμέσως μόλις δημιουργηθεί και Ομάδα Εφήβων με σκοπό τη βοήθεια ενός συνόλου ανθρώπων (έφηβοι) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματα και τις ιδέες τους, να αποκτήσουν μία καλύτερη σχέση με το σώμα τους και την σωματική έκφραση, στο πλαίσιο μίας ομάδας που την χαρακτηρίζει ο αμοιβαίος σεβασμός, εμπιστοσύνη και αλληλοϋποστήριξη.

Θα χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις:

· εμπιστοσύνης

· συγκέντρωσης

· χαλάρωσης

· αυτοσχεδιασμού

· θεατρικού παιχνιδιού

· παιχνίδι ρόλων

· και συνδυασμό από άλλες τέχνες με στόχο την προσωπική έκφραση.

Τα μέλη της Ομάδας θα βελτιώσουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα (λεκτική και μη λεκτική έκφραση), θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους, θα ενισχυθεί η κοινωνικότητά τους, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία, την πρωτοβουλία, την συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους, θα θέσουν νέους προσωπικούς στόχους και θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία και νέες δεξιότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή και στις σχέσεις τους.

Ο συντονισμός της Ομάδας γίνεται από τη Μελίνα Σκούφου δραματοθεραπεύτρια και θεατρολόγο.

πού: Οι συναντήσεις μας γίνονται δύο φορές το μήνα, στην έδρα μας Χίου 29, Αθήνα, στάση μετρό Μεταξουργείο.

ώρες: 19.00 - 21.00 , δύο Παρασκευές το μήνα.

https://www.facebook.com/kalipso.gr/

 

 

Tags: 

Ομάδες Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης (ενηλίκων και εφήβων)

Η Ομάδα Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, αρχικά με παιχνίδια και ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης.

Εξελίχθηκε στη πορεία με έκφραση συναισθημάτων και αλληλοϋποστήριξη των μελών της.  Μέσα από καθοδηγούμενα παιχνίδια και αυτοσχεδιασμό εκφράστηκαν συναισθήματα και ιδέες και συχνά το κλίμα ήταν συγκινητικό.

Στη πορεία ήρθαν και νέα μέλη, τα οποία πολύ εύκολα εμπιστεύτηκαν την ομάδα και έγιναν σταθερά μέλη της. Η ομάδα τους βοήθησε να ανοιχτούν, να παίξουν, να γελάσουν, να συγκινηθούν και να νιώσουν ότι ανήκουν.  

Σημαντικό ήταν πως όλα τα μέλη συμμετείχαν εξίσου στη διαδικασία αποκτώντας εν τέλει εργαλεία και νέες δεξιότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή και στις σχέσεις τους.

Ξεκινάμε και φέτος την ομάδα και σας καλούμε να γίνετε μέλη της. Επιπλέον, θα ξεκινήσει, αμέσως μόλις δημιουργηθεί και Ομάδα Εφήβων με σκοπό τη βοήθεια ενός συνόλου ανθρώπων (έφηβοι) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματα και τις ιδέες τους, να αποκτήσουν μία καλύτερη σχέση με το σώμα τους και την σωματική έκφραση, στο πλαίσιο μίας ομάδας που την χαρακτηρίζει ο αμοιβαίος σεβασμός, εμπιστοσύνη και αλληλοϋποστήριξη.

Θα χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις:

·                εμπιστοσύνης

·                συγκέντρωσης

·                χαλάρωσης

·                αυτοσχεδιασμού

·                θεατρικού παιχνιδιού

·                παιχνίδι ρόλων

·           και συνδυασμό από άλλες τέχνες με στόχο την προσωπική έκφραση.

Τα μέλη της Ομάδας θα βελτιώσουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα (λεκτική και μη λεκτική έκφραση), θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους, θα ενισχυθεί η κοινωνικότητά τους, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία, την πρωτοβουλία, την συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους, θα θέσουν νέους προσωπικούς στόχους και θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία και νέες δεξιότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή και στις σχέσεις τους.

Ο συντονισμός της Ομάδας γίνεται από τη Μελίνα Σκούφου δραματοθεραπεύτρια και θεατρολόγο.

Tags: 

Νέα σεζόν

Ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε τη νέα μας χρονιά με αισιοδοξία, αγάπη και προσδοκίες για ό,τι καλύτερο! Μείνετε σε επαφή και "κρατήστε" λίγο χώρο και χρόνο στη ζωή σας για να τον γεμίσετε με το Καλυψώ. Το σίγουρο είναι πως δεν θα χάσετε!

Tags: 

Πασχαλινό παζάρι Σωματείου Καλυψώ

Πασχαλινό Παζάρι Σωματείου Καλυψώ το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018, στη πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, από 10 π.μ. έως 4 μ.μ. Φέτος, επιλέξτε τη πασχαλινή σας λαμπάδα από τις δημιουργίες του Σωματείου Καλυψώ. Στηρίξτε το έργο του Σωματείου και προσφέρετε στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας μια χειροποίητα διακοσμημένη λαμπάδα. 

Tags: 

Αγγελία εργασίας

Project Management Trainee

Πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που εδρεύει στα Βόρεια Προάστια αναζητά υποψήφιο για την κάλυψη θέσης Project Management Trainee, πλήρους απασχόλησης και ορισμένου χρόνου (9 μήνες).

Η εταιρεία προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον εκπαίδευσης για νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με στόχο να παράσχει έναν σύγχρονο εργασιακό χώρο, όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύξει νέες δεξιότητες, να συμμετέχει σε καινοτόμες ομάδες και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο Τμήμα Ανοσολογίας & Δερματολογίας.

Περιγραφή Θέσης

Συνεργασία με την ομάδα Marketing, στην υποστήριξη, ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένων έργων σχετικών με τους ασθενείς με χρόνιες ρευματικές παθήσεις, όπως η ψωριασική αρθρίτιδα και η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, με έμφαση στα ακόλουθα: 

Εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού για χρόνια ρευματικά νοσήματα

Εξωτερική επικοινωνία

Ψηφιακή προσέγγιση έργων με επίκεντρο τους ασθενείς με ρευματικές παθήσεις

Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών με χρόνια ρευματικά νοσήματα

Έρευνες Αγοράς

Σχεδιασμός και οργάνωση της καθημερινής εργασίας Προφίλ Υποψηφίου

Τελειόφοιτος/ή ή απόφοιτος/ή Πανεπιστημίου. Επιστήμες Υγείας ή Μεταπτυχιακές σπουδές θα θεωρηθούν επιπλέον προσόν.

1-2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν

Πολύ Καλή γνώση Αγγλικών

Ικανότητα χρήσης MS Office

Επικοινωνιακές δεξιότητες συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης με τη διοίκηση, τους συναδέλφους και τους πελάτες

Αναλυτικές και Οργανωτικές ικανότητες

Ικανότητα να δουλεύει και να συνεργάζεται αποτελεσματικά σε ομάδα

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Αυτό-παρακινούμενος/η, ενέργεια και ενθουσιασμός

Ενδιαφέρον για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και συνεχή προσωπική βελτίωση

Ικανότητα διαχείρισης και προσαρμογής

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο e-mail: es@icap.gr, αναφέροντας τον κωδικό της θέσης “Project Management Trainee” στο subject line του e-mail.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22/2/2018

Για όλες τις αιτήσεις θα τηρηθεί απόλυτη εμπιστευτικότητα. 

Tags: 

Αποκριάτικος χορός Καλυψώ

Το Σωματείο Καλυψώ σας προσκαλεί να τιμήσετε με τη παρουσία σας την αποκριάτικη εκδήλωση που διοργανώνει τη Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, στη 1 το μεσημέρι στη ‘ταβέρνα Ρέθεμνος’ Βρανά 45, 115 25, Νέο Ψυχικό, Αθήνα.

Φαγητό, κρασί, μουσική και λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα.

Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ

Ισχύει για ένα άτομο και δεν περιλαμβάνει τη λαχειοφόρο αγορά

Tags: 

Ενημερωτική εσπερίδα Καλυψώ στο δήμο Αμαρουσίου

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΚΑΛΥΨΩ» συνεχίζοντας την πανελλαδική του δράση για την ενημέρωση του κοινού ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας σημαντικής ενημερωτικής εκδήλωσης, με θέμα  «η Ψωρίαση στη Ζωή μας».

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημαρχείου Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα, στο Μαρούσι και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αμαρουσίου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού και η αποστιγματοποίηση της νόσου, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα μη μεταδοτικό, και σπάνια απειλητικό για τη ζωή. Επιφέρει ωστόσο τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση στους ασθενείς καθώς συχνά, η λανθασμένη ή ελλιπής ενημέρωση, οδηγεί στην αυτοαπομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ψωρίασης με τους οποίους μπορούν οι πάσχοντες να ωφεληθούν και να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής τους.

Η εξάλειψη της προκατάληψης και του φόβου που υπάρχει για τη νόσο προϋποθέτει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση. Το κοινό που θα συμμετέχει στη παραπάνω εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη νόσο, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας, αλλά και να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα στους διακεκριμένους ειδικούς ομιλητές και να συνομιλήσει με εκπροσώπους και συνεργάτες του Σωματείου ΚΑΛΥΨΩ.

Ομιλητές:

·         Θεογνωσία Βέργου

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ

·         Μελίνα Σκούφου

Συντονίστρια Ομάδων

Ψυχικής & Σωματικής Έκφρασης «Καλυψώ»

·         Κώστας Λούμος

Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης

Ανθρώπων με Ψωρίαση «Καλυψώ»

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Tags: 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Σωματείου Καλυψώ

Γέμισαν τα γραφεία του Σωματείου Καλυψώ κόσμο τη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στη κοπή της πίτας του. Σε μία όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα τα μέλη του Καλυψώ έκοψαν τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, αντάλλαξαν ευχές και απόλαυσαν τον ωραίο μπουφέ που ήταν διαθέσιμος για όλους τους παρευρισκόμενους. 

Tags: 

Κοπή πίτας 2018

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Καλυψώ θα γίνει τη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του, Χίου 29, 2ος όροφος, στάση μετρό Μεταξουργείο. Ώρα προσέλευσης, για μέλη και φίλους του Καλυψώ, 6.30 μ.μ. Ένας μικρός μπουφές και καλό κρασί, προσφορά των μελών μας, θα συνοδέψουν ιδανικά την ανταλλαγή των ευχών και το νέο ξεκίνημα του Καλυψώ για τη χρονιά που ήδη άρχισε. Σας περιμένουμε! (Η συμμετοχή είναι δωρεάν).

 

 

 

Tags: 

Μείωση συμμετοχής στο 10%

Μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες του Σωματείου Καλυψώ με επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, ανταλλαγή αλληλογραφίας και συνεχείς τηλεφωνικές επαφές φαίνεται πως είμαστε πολύ κοντά σε μία σημαντική στιγμή. Στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών στο 10%, από 25% που είναι σήμερα, στα τοπικά και συστηματικά σκευάσματα για τη ψωρίαση. Αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα μας που με θέρμη υποστηρίξαμε στους αρμόδιους φορείς και με χαρά πληροφορούμαστε πως επιτέλους επίκειται η επίσημη ανακοίνωση. Εν αναμονή λοιπόν.

Tags: 

Δωρεάν εξέταση και ενημερωτική δράση στο νοσοκομείο Αττικόν

Λαμβάνουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τους επαγγελματίες
υγείας, που διοργανώνει η Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων με το ιατρείο
ψωρίασης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», στο
πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017.
Ο στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού, των ασθενών και των συλλόγων τους, καθώς και των
επαγγελματιών υγείας για την αναγκαιότητα της συστηματικής και σφαιρικής προσέγγισης των ατόμων με
ψωρίαση και η ανάδειξη της χρησιμότητας της συνεργασίας των ιατρικών ειδικοτήτων.
Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
με τη συμμετοχή Ρευματολόγων, Διαβητολόγων, Καρδιολόγων, Πνευμονολόγων που συνεργάζονται στο ιατρείο
ψωρίασης του Νοσοκομείου μας. Την ημέρα της εκδήλωσης ασθενείς με ψωρίαση θα μπορούν να λαμβάνουν
δωρεάν ιατρική εξέταση και συμβουλευτική από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.
Με τη συμμετοχή σας, ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, να ξεδιαλύνουμε τους
μύθους και να συμβάλλουμε όλοι σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε, όπως υποστηρίξετε την εκδήλωση μας με ενημέρωση και
συμμετοχή των μελών του συλλόγου σας.
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση και να τιμήσετε την εκδήλωσή μας με τη
συμμετοχή σας στο επιστημονικό πρόγραμμα, στις 12:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας.
Με εκτίμηση,
Ευαγγελία Παπαδαυίδ
Αναπλ. Καθηγήτρια
Διευθύντρια Β’ Κλινικής Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων
 

Tags: