ad

ad

Αποκριάτικος χορός Καλυψώ

Πολλές ευχαριστίες στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες αλλά και στους απλούς φίλους του Καλυψώ που μας προσέφεραν τα υπέροχα δώρα τους και πλούτισαν τη λίστα δώρων του αποκριάτικου χορού μας. Να είστε όλοι καλά με υγεία και καλές δουλειές!

Tags: 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Καλυψώ

Κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, στα γραφεία του Καλυψώ, Χίου 29, στάση μετρό Μεταξουργείο. Μέσα σε ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον ανταλλάξαμε τις ευχές μας για μια νέα χρονιά με Υγεία, λιγότερα προβλήματα και περισσότερες στιγμές χαράς και ευτυχίας!! Ο μπουφές με τις γευστικές δημιουργίες μελών του Καλυψώ έδωσε έναν επιπλέον εορταστικό τόνο στη βραδιά. Καλή χρονιά!!

Tags: 

Ψωρίαση: η βοήθεια είναι στο χέρι σου!

Ενημερωτική δράση από το Σωματείο Καλυψώ με τίτλο «Ψωρίαση: η βοήθεια είναι στο χέρι σου!»

Η δράση θα υλοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου Α. Συγγρός τη Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα είναι αφιερωμένο

 • στην ενημέρωση του κοινού για τη ψωρίαση και το Σωματείο Καλυψώ,
 • στη παρουσίαση των τελευταίων ιατρικών εξελίξεων από τη δερματολόγο-αφροδισιολόγο Μαίρη Πολίτου και
 • στη κατάθεση προσωπικών μαρτυριών ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι ασθενείς θα έχουν την ευκαιρία

 • να συμμετέχουν στη προσομοίωση Ομάδων Ψυχικής & Σωματικής Έκφρασης που υλοποιεί το Σωματείο Καλυψώ που θα γίνει από τη Συντονίστρια των Ομάδων Μελίνα Σκούφου. (Η προσομοίωση ομάδων έχει σαν σκοπό να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να διαπιστώσουν τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν)
 • να μιλήσουν, σε προσωπική συνάντηση, με τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας του Σωματείου Καλυψώ που θα τους αναλύσει τα πλεονεκτήματα της ψυχολογικής υποστήριξης που εφαρμόζει το Καλυψώ και θα τους συμβουλεύσει σε θέματα αντιμετώπισης της νόσου και
 • να μιλήσουν με συνασθενείς – μέλη του Καλυψώ – και να μοιραστούν εμπειρίες από τη διαχείριση της ψωρίασης, προβληματισμούς και οποιοδήποτε άλλο θέμα τους απασχολεί.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες μπουφές.

 

Όσοι επιθυμούν την συμμετοχή τους στις προσομοιώσεις ομάδων και στις προσωπικές συναντήσεις (ατομικά ραντεβού) που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρακαλούνται να το δηλώσουν στα τηλέφωνα 210-721 2002 ή 6946-772690 ή στο μειλ info@kalipso.gr

 

Το πρόγραμμα συνοπτικά

9-9.30 Υποδοχή - ενημέρωση κοινού

9.30-10.30 Ομιλίες

 • «Ψωρίαση: διατροφή και νέες ιατρικές εξελιξεις» Μαίρη Πολίτου Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Επιμελήτρια Β, στην Α Κλινική Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων Νοσοκομείου Α. Συγγρός.
 • «Ψωρίαση και Άνθρωπος» Κώστας Λούμος Πρόεδρος Σωματείου Καλυψώ
 • Προσωπικές μαρτυρίες ασθενών

10.30-12.00

 • Προσομοίωση Ομάδων Ψυχικής & Σωματικής Έκφρασης Σωματείου Καλυψώ με τη συντονίστρια Ομάδων του Σωματείου Καλυψώ
 • Προσωπικές συναντήσεις (σε ιδιαίτερο παρακείμενο χώρο) με τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Σωματείου Καλυψώ

12.00 Μπουφές

Tags: 

Δωρεάν εξέταση στο νοσ. Αττικόν, 29 Οκτ. 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
λαμβάνουμε την τιμή να προσκαλέσουμε εσάς και τα μέλη του Συλλόγου σας στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων με το ιατρείο ψωρίασης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, την Δευτέρα 29 Οκτώβρη 2018.
Την ημέρα της εκδήλωσης το Ειδικό Ιατρείο Ψωρίασης της Β’ Δερματολογικής Κλινικής Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, το οποίο λειτουργεί πρότυπα με τη συνεργασία όλων των ειδικοτήτων δερματολόγων, ρευματολόγων, καρδιολόγων, διαβητολόγων, πνευμονολόγων και ψυχιάτρων, θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ιατρική εξέταση και συμβουλευτική σε όλους όσους το επιθυμούν, στο Χώρο Υποδοχής του Νοσοκομείου 9:00-12:00.
Στη συνέχεια, θα δοθεί ο ΛΟΓΟΣ στους ασθενείς & στο κοινό, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα, να εκφράσουν απορίες, σκέψεις, φόβους και να πάρουν απαντήσεις από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου 12:00-14:00.
Σκοπός της εκδήλωσης, είναι να ενημερώσει σε βάθος για όλες τις πτυχές της πολύπλοκης αυτής νόσου και κυρίως, για τα άλματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο βαριών μορφών της νόσου. Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι «διαχειριστείτε την ψωρίαση σοβαρά, οι ζωές μας εξαρτώνται από αυτό» και αντανακλά την επιθυμία των ασθενών για πολυσυστηματική, σφαιρική και ολοκληρωμένη διαχείριση της νόσου.
Η παρουσία των ασθενών και μελών του συλλόγου σας και η συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα του Ιατρείου Ψωρίασης του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, προσδοκούμε ότι θα ανταποκριθεί σε αυτή την εκφρασμένη επιθυμία, θα συμβάλλει καθοριστικά προς αυτό το στόχο και θα αναδείξει τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης, καθώς ενημέρωση, έγκαιρη διάγνωση και διεπιστημονική αντιμετώπιση αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας για μια φυσιολογική ζωή χωρίς περιορισμούς για όλους τους ασθενείς με ψωρίαση.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση.
Με εκτίμηση,
Ευαγγελία Παπαδαυίδ
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Διευθύντρια Β’ Κλινικής Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ» Β΄ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ 29 Οκτωβρίου 2018

Tags: 

Σημαντική ανακούφιση για τους ασθενείς με ψωρίαση μετά τη μείωση του κόστους συμμετοχής σε τοπικές και συστηματικές θεραπείες

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Η ψωρίαση εντάχθηκε, μετά από χρόνια προσπαθειών, στον κατάλογο των παθήσεων, τα φάρμακατων οποίων χορηγούνται με μειωμένη συμμετοχή του ασφαλισμένου! Εφεξής, οι ασθενείς με ψωρίαση θα καταβάλλουν 10% ποσοστό συμμετοχήςγια την τοπική ή/και συστηματική τους θεραπεία, από το 25% που ίσχυε έως σήμερα, βάσει κοινής Υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας (ΦΕΚ Β 4698/2018). 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών ΚΑΛΥΨΩ, κ. Κώστας Λούμος σημείωσε ότι «Μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες του ΚΑΛΥΨΩ με συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας, ανταλλαγή αλληλογραφίας και συνεχείς τηλεφωνικές επαφές,πετύχαμε μια μεγάλη νίκη! Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους τους ασθενείς με ψωρίαση, οι οποίοι ζουν με μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση. Αυτή η απόφαση προσφέρει μεγάλη ανακούφιση δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και της παρατεταμένης κρίσης. Πλέον, οι ασθενείς μπορούν να επικεντρωθούνστη θεραπεία τους και την καλύτερη διαχείριση της νόσου».

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, ζουν 200.000 άνθρωποι με ψωρίαση και μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να καλύπτουν με δικά τους έξοδα ένα μεγάλο ποσοστό της θεραπευτικής τους αγωγής.

 

Λίγα Λόγια για την Ψωρίαση

Είναι μια συχνή, χρόνια, φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού και διαφέρει ανάλογα με τη φυλή, το γεωγραφικό πλάτος και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η ψωρίαση αποτελεί πρωτίστως ανοσολογικό νόσημα, που σημαίνει ότι σχετίζεται με το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Το τελευταίο είναι «λανθασμένα» ενεργοποιημένο στην ψωρίαση, με αποτέλεσμα να αναγκάζει τα κύτταρα του δέρματος να ωριμάσουν και να πολλαπλασιαστούν πιο γρήγορα και κατόπιν να συσσωρεύονται στα ανώτερα στρώματα του, δημιουργώντας τις ψωριασικές «πλάκες».

Οι κύριες βλάβες του δέρματος στην ψωρίαση είναι παχιές, κόκκινες πλάκες με χαλαρά προσκολλημένα λέπια στην επιφάνειά τους. Η συχνότερη μορφή είναι η κατά πλάκας ψωρίαση που συνήθως εντοπίζεται στους αγκώνες, τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής, το κατώτερο τμήμα της ράχης αλλά και παντού στο σώμα. Είναι χαρακτηριστικός ο κνησμός, η απολέπιση και η αιμορραγία.

 

Λίγα Λόγια για το ΚΑΛΥΨΩ

Το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ» είναι ένας ενεργός μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση. Ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και τη ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, η κοινωνική αποστιγματοποίηση της νόσου, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η προάσπιση των δικαιωμάτων και η προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, που τους συνδέει η κοινή νόσος, αποτελούν βασικούς στόχους του Σωματείου «ΚΑΛΥΨΩ».

Περισσότερες πληροφορίες: Πρόεδρος ΚΑΛΥΨΩ: Κώστας Λούμος | 2107212002

Tags: 

Συμμετοχή Καλυψώ στην Ακαδημία Εκπαίδευσης Συλλόγων Ασθενών

Το Σωματείο Καλυψώ με την Μαρία Παπαλέξη, Αντιπρόεδρο και Μαίρη Μικεδάκη, Γ.Γ. Καλυψώ, συμμετείχε και στο νέο κύκλο της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Συλλόγων Ασθενών, μιας εξαιρετικής προσπάθειας που υλοποιείται βασισμένη στο ότι "η Γνώση είναι Δύναμη"!!Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σκοπό να αγκαλιάσει τις ανάγκες των Συλλόγων Ασθενών για περαιτέρω εκπαίδευση σε θέματα που έχουν πραγματική ανάγκη. Να τους παρέχει την παραπάνω γνώση και τα εφόδια που χρειάζονται για να ενημερώνουν την κοινωνία και να επηρεάζουν την Πολιτεία, ώστε όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες και τεχνολογίες.

Tags: 

Έναρξη Ομάδας για τη χρονιά 2018 - 2019

Έναρξη ομάδας για τη χρονιά 2018 - 2019

Η Ομάδα Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, αρχικά με παιχνίδια και ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης.

Ξεκινάμε και φέτος την ομάδα και σας καλούμε να γίνετε μέλη της. Επιπλέον, θα ξεκινήσει, αμέσως μόλις δημιουργηθεί και Ομάδα Εφήβων με σκοπό τη βοήθεια ενός συνόλου ανθρώπων (έφηβοι) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματα και τις ιδέες τους, να αποκτήσουν μία καλύτερη σχέση με το σώμα τους και την σωματική έκφραση, στο πλαίσιο μίας ομάδας που την χαρακτηρίζει ο αμοιβαίος σεβασμός, εμπιστοσύνη και αλληλοϋποστήριξη.

Θα χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις:

· εμπιστοσύνης

· συγκέντρωσης

· χαλάρωσης

· αυτοσχεδιασμού

· θεατρικού παιχνιδιού

· παιχνίδι ρόλων

· και συνδυασμό από άλλες τέχνες με στόχο την προσωπική έκφραση.

Τα μέλη της Ομάδας θα βελτιώσουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα (λεκτική και μη λεκτική έκφραση), θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους, θα ενισχυθεί η κοινωνικότητά τους, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία, την πρωτοβουλία, την συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους, θα θέσουν νέους προσωπικούς στόχους και θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία και νέες δεξιότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή και στις σχέσεις τους.

Ο συντονισμός της Ομάδας γίνεται από τη Μελίνα Σκούφου δραματοθεραπεύτρια και θεατρολόγο.

πού: Οι συναντήσεις μας γίνονται δύο φορές το μήνα, στην έδρα μας Χίου 29, Αθήνα, στάση μετρό Μεταξουργείο.

ώρες: 19.00 - 21.00 , δύο Παρασκευές το μήνα.

https://www.facebook.com/kalipso.gr/

 

 

Tags: 

Ομάδες Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης (ενηλίκων και εφήβων)

Η Ομάδα Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, αρχικά με παιχνίδια και ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης.

Εξελίχθηκε στη πορεία με έκφραση συναισθημάτων και αλληλοϋποστήριξη των μελών της.  Μέσα από καθοδηγούμενα παιχνίδια και αυτοσχεδιασμό εκφράστηκαν συναισθήματα και ιδέες και συχνά το κλίμα ήταν συγκινητικό.

Στη πορεία ήρθαν και νέα μέλη, τα οποία πολύ εύκολα εμπιστεύτηκαν την ομάδα και έγιναν σταθερά μέλη της. Η ομάδα τους βοήθησε να ανοιχτούν, να παίξουν, να γελάσουν, να συγκινηθούν και να νιώσουν ότι ανήκουν.  

Σημαντικό ήταν πως όλα τα μέλη συμμετείχαν εξίσου στη διαδικασία αποκτώντας εν τέλει εργαλεία και νέες δεξιότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή και στις σχέσεις τους.

Ξεκινάμε και φέτος την ομάδα και σας καλούμε να γίνετε μέλη της. Επιπλέον, θα ξεκινήσει, αμέσως μόλις δημιουργηθεί και Ομάδα Εφήβων με σκοπό τη βοήθεια ενός συνόλου ανθρώπων (έφηβοι) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματα και τις ιδέες τους, να αποκτήσουν μία καλύτερη σχέση με το σώμα τους και την σωματική έκφραση, στο πλαίσιο μίας ομάδας που την χαρακτηρίζει ο αμοιβαίος σεβασμός, εμπιστοσύνη και αλληλοϋποστήριξη.

Θα χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις:

·                εμπιστοσύνης

·                συγκέντρωσης

·                χαλάρωσης

·                αυτοσχεδιασμού

·                θεατρικού παιχνιδιού

·                παιχνίδι ρόλων

·           και συνδυασμό από άλλες τέχνες με στόχο την προσωπική έκφραση.

Τα μέλη της Ομάδας θα βελτιώσουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα (λεκτική και μη λεκτική έκφραση), θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους, θα ενισχυθεί η κοινωνικότητά τους, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία, την πρωτοβουλία, την συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους, θα θέσουν νέους προσωπικούς στόχους και θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία και νέες δεξιότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή και στις σχέσεις τους.

Ο συντονισμός της Ομάδας γίνεται από τη Μελίνα Σκούφου δραματοθεραπεύτρια και θεατρολόγο.

Tags: 

Νέα σεζόν

Ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε τη νέα μας χρονιά με αισιοδοξία, αγάπη και προσδοκίες για ό,τι καλύτερο! Μείνετε σε επαφή και "κρατήστε" λίγο χώρο και χρόνο στη ζωή σας για να τον γεμίσετε με το Καλυψώ. Το σίγουρο είναι πως δεν θα χάσετε!

Tags: 

Πασχαλινό παζάρι Σωματείου Καλυψώ

Πασχαλινό Παζάρι Σωματείου Καλυψώ το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018, στη πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, από 10 π.μ. έως 4 μ.μ. Φέτος, επιλέξτε τη πασχαλινή σας λαμπάδα από τις δημιουργίες του Σωματείου Καλυψώ. Στηρίξτε το έργο του Σωματείου και προσφέρετε στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας μια χειροποίητα διακοσμημένη λαμπάδα. 

Tags: 

Αγγελία εργασίας

Project Management Trainee

Πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που εδρεύει στα Βόρεια Προάστια αναζητά υποψήφιο για την κάλυψη θέσης Project Management Trainee, πλήρους απασχόλησης και ορισμένου χρόνου (9 μήνες).

Η εταιρεία προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον εκπαίδευσης για νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με στόχο να παράσχει έναν σύγχρονο εργασιακό χώρο, όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύξει νέες δεξιότητες, να συμμετέχει σε καινοτόμες ομάδες και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο Τμήμα Ανοσολογίας & Δερματολογίας.

Περιγραφή Θέσης

Συνεργασία με την ομάδα Marketing, στην υποστήριξη, ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένων έργων σχετικών με τους ασθενείς με χρόνιες ρευματικές παθήσεις, όπως η ψωριασική αρθρίτιδα και η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, με έμφαση στα ακόλουθα: 

Εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού για χρόνια ρευματικά νοσήματα

Εξωτερική επικοινωνία

Ψηφιακή προσέγγιση έργων με επίκεντρο τους ασθενείς με ρευματικές παθήσεις

Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών με χρόνια ρευματικά νοσήματα

Έρευνες Αγοράς

Σχεδιασμός και οργάνωση της καθημερινής εργασίας Προφίλ Υποψηφίου

Τελειόφοιτος/ή ή απόφοιτος/ή Πανεπιστημίου. Επιστήμες Υγείας ή Μεταπτυχιακές σπουδές θα θεωρηθούν επιπλέον προσόν.

1-2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν

Πολύ Καλή γνώση Αγγλικών

Ικανότητα χρήσης MS Office

Επικοινωνιακές δεξιότητες συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης με τη διοίκηση, τους συναδέλφους και τους πελάτες

Αναλυτικές και Οργανωτικές ικανότητες

Ικανότητα να δουλεύει και να συνεργάζεται αποτελεσματικά σε ομάδα

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Αυτό-παρακινούμενος/η, ενέργεια και ενθουσιασμός

Ενδιαφέρον για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και συνεχή προσωπική βελτίωση

Ικανότητα διαχείρισης και προσαρμογής

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο e-mail: es@icap.gr, αναφέροντας τον κωδικό της θέσης “Project Management Trainee” στο subject line του e-mail.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22/2/2018

Για όλες τις αιτήσεις θα τηρηθεί απόλυτη εμπιστευτικότητα. 

Tags: 

Αποκριάτικος χορός Καλυψώ

Το Σωματείο Καλυψώ σας προσκαλεί να τιμήσετε με τη παρουσία σας την αποκριάτικη εκδήλωση που διοργανώνει τη Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, στη 1 το μεσημέρι στη ‘ταβέρνα Ρέθεμνος’ Βρανά 45, 115 25, Νέο Ψυχικό, Αθήνα.

Φαγητό, κρασί, μουσική και λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα.

Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ

Ισχύει για ένα άτομο και δεν περιλαμβάνει τη λαχειοφόρο αγορά

Tags: 

Ενημερωτική εσπερίδα Καλυψώ στο δήμο Αμαρουσίου

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΚΑΛΥΨΩ» συνεχίζοντας την πανελλαδική του δράση για την ενημέρωση του κοινού ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας σημαντικής ενημερωτικής εκδήλωσης, με θέμα  «η Ψωρίαση στη Ζωή μας».

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημαρχείου Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα, στο Μαρούσι και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αμαρουσίου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού και η αποστιγματοποίηση της νόσου, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα μη μεταδοτικό, και σπάνια απειλητικό για τη ζωή. Επιφέρει ωστόσο τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση στους ασθενείς καθώς συχνά, η λανθασμένη ή ελλιπής ενημέρωση, οδηγεί στην αυτοαπομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ψωρίασης με τους οποίους μπορούν οι πάσχοντες να ωφεληθούν και να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής τους.

Η εξάλειψη της προκατάληψης και του φόβου που υπάρχει για τη νόσο προϋποθέτει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση. Το κοινό που θα συμμετέχει στη παραπάνω εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη νόσο, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας, αλλά και να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα στους διακεκριμένους ειδικούς ομιλητές και να συνομιλήσει με εκπροσώπους και συνεργάτες του Σωματείου ΚΑΛΥΨΩ.

Ομιλητές:

·         Θεογνωσία Βέργου

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ

·         Μελίνα Σκούφου

Συντονίστρια Ομάδων

Ψυχικής & Σωματικής Έκφρασης «Καλυψώ»

·         Κώστας Λούμος

Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης

Ανθρώπων με Ψωρίαση «Καλυψώ»

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Tags: