Παρουσίαση εφαρμογής MyPso

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Η πρώτη ηλεκτρονική εφαρμογή στην Ελλάδα “MyPso”, σχεδιασμένη για όλους τους ανθρώπους με ψωρίαση παρουσίασε η εταιρεία LEO Pharma Hellas σε Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 στον Kόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – Innovathens.
 

Το MyPso QualityCare ™ είναι μια νέα εφαρμογή που αναπτύχθηκε για να υποστηρίξει τους ανθρώπους που ζουν με ψωρίαση ώστε να έχουν αυτοπεποίθηση για τη κατάστασής τους και τον έλεγχο της πάθησης τους.

Η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να:

1.    Παρακολουθήσετε τα συμπτώματα και να δημιουργήσετε μια συλλογή φωτογραφιών από τις αλλαγές στο δέρμα σας.

2.    Να σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα τις εξάρσεις σας εντοπίζοντας τους  παράγοντες έξαρσης.

3.    Να συνδέετε τις εμπειρίες σας με τη θεραπεία σας.

4.    Ανώνυμα να συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας με των άλλων στην κοινότητα.

5.    Να δημιουργήστε μια αναφορά για να την μοιραστείτε με το γιατρό σας ή άλλο δικό σας πρόσωπο.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΨΩΡΙΑΣΗ

Η εφαρμογή MyPso είναι απλή στη χρήση, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε την πρόοδό σας στη διαχείριση της ψωρίασης με το πάτημα ενός κουμπιού, εύκολα από το κινητό σας.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την υπόλοιπη κοινότητα και την αίσθηση ότι δεν είναι μόνοι, και σας επιτρέπει, ανώνυμα, να συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας με των άλλων και να εντοπίζετε κοινά σημεία.

Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, μπορείτε να κάνετε σίγουρα βήματα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο δέρμα σας και τη ζωή σας.

Η εφαρμογή MyPso QualityCare ™ είναι διαθέσιμο για download από το iTunes και το κατάστημα του Google Play.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτριο Παπακώστα,  Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο-Διδάκτωρα του Παν/μίου Charite-Universitawtsmedizin Berlin: "Με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή “MyPso” ενδυναμώνεται η επικοινωνία ιατρού – ασθενούς και οι πάσχοντες με ψωρίαση μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά την πάθησή τους".

Ο κ. Νικόλαος Ραγκούσης, General Manager LEO Pharma Hellas S.A. δήλωσε σχετικά: "Η εφαρμογή “MyPso” είναι απλή και λειτουργική στη χρήση, επιτρέποντας σε όλους τους ανθρώπους με ψωρίαση να παρακολουθούν την πρόοδό τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Για εμάς, η εφαρμογή αυτή είναι κάτι παραπάνω από ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό εργαλείο. Αποτελεί έμπρακτη επισφράγιση της δέσμευσής μας στους ασθενείς, και τις ανάγκες τους, σηματοδοτώντας παράλληλα ένα σημαντικό βήμα ανέλιξης στον κλάδο της δερματολογίας γενικότερα".

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Λούμο, Πρόεδρο του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα "ΚΑΛΥΨΩ": «Οι χρήστες της νέας εφαρμογής “MyPso” μπορούν να συγκρίνουν τα αποτελέσματά τους ανώνυμα με τα αποτελέσματα άλλων χρηστών, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση μιας «κοινότητας», απ’ όπου οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται και να εντοπίζουν κοινές εμπειρίες και που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για το ‘σπάσιμο’ της απομόνωσης που βιώνουν οι άνθρωποι με ψωρίαση».

Πάνω από 140 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από την χρόνια αυτή πάθηση του δέρματος. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι επιβλαβή για πολλούς πάσχοντες, προκαλώντας ορατές και επώδυνες δερματικές βλάβες που δημιουργούν φαγούρα, αιμορραγία ακόμα και κάψιμο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος και κατάθλιψη. 
 

Απόρροια της κατάστασης αυτής, είναι ότι οι ασθενείς αισθάνονται συχνά ευάλωτοι αντιμετωπίζοντας πολλές φορές με σκεπτικισμό την ενδεδειγμένη γι’ αυτούς αγωγή. Παράλληλα, σχεδόν το ένα τρίτο, ισχυρίζεται ότι δεν έχουν την επιθυμητή σχέση με το γιατρό τους, επιζητώντας περισσότερη βοήθεια προκειμένου να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη θεραπεία τους.  

Επίσης, περαιτέρω στήριξη και έγκυρες συμβουλές μπορείτε να βρείτε δωρεάν στην online υπηρεσία υποστήριξης  www.psoriasis.qualitycare.gr

 

Tags: