Ομάδες Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης

ad

Ομάδες Ψυχικής και Σωματικής Έκφρασης

Τι είναι η Δραματοθεραπεία

Η Δραματοθεραπεία είναι μια ολοκληρωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, η οποία αφορά στο «όλον» της ανθρώπινης ύπαρξης: Η μέθοδος έχει πολυεπίπεδα ευεργετικά οφέλη σε Σώμα – Ψυχή – Πνεύμα. 

Στο Σωματείο Καλυψώ διοργανώνουμε ομάδα Δραματοθεραπείας-Ψυχοσωματικής έκφρασης με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη των μελών του σωματείου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματα και τις ιδέες τους, να αποκτήσουν μία καλύτερη σχέση με το σώμα τους και την σωματική έκφραση, στο πλαίσιο μίας ομάδας που την χαρακτηρίζει ο αμοιβαίος σεβασμός, εμπιστοσύνη και αλληλοϋποστήριξη.

Θα χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις:

·                εμπιστοσύνης

·                συγκέντρωσης

·                χαλάρωσης

·                αυτοσχεδιασμού

·                θεατρικού παιχνιδιού

·                παιχνίδι ρόλων

·                και συνδυασμό από άλλες τέχνες με στόχο την προσωπική έκφραση

Οφέλη Δραματοθεραπείας:

Τα μέλη μας θα βελτιώσουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα (λεκτική και μη λεκτική έκφραση), θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους, θα ενισχυθεί η κοινωνικότητά τους, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία, την πρωτοβουλία, την συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους, θα θέσουν νέους προσωπικούς στόχους και θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία και νέες δεξιότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή και στις σχέσεις τους.

 

Tags: