Με επιτυχία η ενημερωτική δράση στη Λάρισα

Ενημέρωση για τη Ψωρίαση και το Καλυψώ στη Λάρισα

Το Σάββατο 31 Μαίου 2014, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα υλοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία Λάρισας η τέταρτη στη σειρά ενημερωτική δράση ‘Μάθε για τη ψωρίαση, Ενημερώσου για το Καλυψώ’. Μέλη και φίλοι του Σωματείου μοίρασαν φυλλάδια με υλικό πληροφόρησης και ενημέρωσαν το κοινό για τη ψωρίαση και την μη μεταδοτικότητα της νόσου.

Στη διάθεση του κοινού ήταν ειδικά ρούχα (μπουφάν και κασκόλ) που χάριν της κατασκευής τους μπορούν να δίνουν σε όποιον τα φοράει την αίσθηση που έχουν για το δέρμα τους οι ασθενείς με ψωρίαση.

Πολλοί ενδιαφερόμενοι συζήτησαν και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πως μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιδράσεις ψωρίασης (ψυχολογικό βάρος, κοινωνικός αποκλεισμός, ανθρώπινες σχέσεις) καθώς και για τις δράσεις και τους στόχους του Σωματείου Καλυψώ. Σημαντικό κομμάτι ενδιαφέροντος αποτέλεσε η ψυχολογική υποστήριξη που παρέχει το Καλυψώ στα μέλη του με τη μορφή συναντήσεων (ατομικών ή και ομαδικών) καθώς και με τη βοήθεια της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης (801 11 77 2 77 με χρέωση μίας αστικής μονάδας).

Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δήμου Λαρισαίων, υποστηρίχθηκε δε από τις εταιρίες Janssen και Johnson+Johnson.

 

Tags: