Ενημέρωση για τη ψωρίαση στο Παλαιό Φάληρο

ad

ad

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα Καλυψώ συνεχίζοντας την πανελλαδική του δράση για την ενημέρωση του κοινού διοργάνωσε στο δήμο Παλαιού Φαλήρου μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη Ψωρίαση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος, στην λεωφόρο Ποσειδώνος. Συνδιοργανώθηκε με το δήμο Παλαιού Φαλήρου και ήταν μία ευγενική χορηγία της εταιρείας Novartis.

Ο Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Κορόμηλος Αλέξανδρος προλόγισε και καλωσόρισε ομιλητές και κοινό. Για τη νόσο και τις τελευταίες εξελίξεις που την αφορούν μίλησε η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Βεσσάλ Αλιζάντεχ-Λογοθέτη. Στη συνέχεια η σύμβουλος ψυχικής υγείας του Καλυψώ Πόπη Πρόφη παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της ψυχολογικής υποστήριξης και τα ωφέλη που απολαμβάνουν από την εφαρμογή της τα μέλη του Καλυψώ. Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Καλυψώ Κώστας Λούμος μίλησε για τη σχέση του με τη ψωρίαση και παρουσίασε το Σωματείο Καλυψώ, τους στόχους και τις δράσεις του. Επακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό στους ομιλητές.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού και η αποστιγματοποίηση της νόσου, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα μη μεταδοτικό. Επιφέρει ωστόσο τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση στους ασθενείς καθώς συχνά, η λανθασμένη ή ελλιπής ενημέρωση, οδηγεί στην αυτοαπομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.  Ο κοινωνικός αυτός αποκλεισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε οι πάσχοντες να καταφέρουν να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής τους, κυρίαρχο στόχο του σωματείου Καλυψώ.

 

Tags: